divendres, 19 d’abril del 2013

Un filòsof i escriptor de l'edat mitjana: Ramon Llull

Ramon Llull (1232-1315),va néixer a la ciutat de Mallorca.Va viure la seva joventut a la cort i hi va conrear la poesia trobadoresca.
Arran d'unes aparicions de Jesucrist,segons explica,canvia el rumb de la seva vida i decideix dedicar-la a Déu, és el que coneix com la conversió de Llull. 
Abandona família i propietats i es dedica a la conversió  dels  infidels al cristianisme ,mitjançant la redacció d'una gran obra filosòfica,científica i literària, que anava divulgant per les principals universitats de l'època.

Les seves obres estan redactades en català,àrab,llatí i occità.
Llull escrivia i parlava perfectament en català, llatí i àrab, i feia servir indistintament qualsevol d'aquestes llengües per adreçar-se al seu interlocutor.Si el públic del seu últim llibre era de baixa condició, no dubtava a expressar els conceptes filosòfics més elevats en alegres versos, i sempre va preconitzar la conversió dels infidels per la via de l'afecte i de l'amor, sense cap mena de coerció ni de violència.


Ramon Llull va escriure uns 265 llibres, sense comptar les obres dels pseudo-Ramon Llull, que inclouen matèries tan diverses com la filosofia, la ciència, l'educació, la mística, la gramàtica, la cavalleria, les novel·les o la poesia, entre molts altres temes, que ell mateix, en un gest insòlit a l'època, traduïa a l'àrab i al llatí.
En 1315  Jaume II d'Aragó li donà suport amb cartes de recomanació i ajudants per transcriure els seus llibres en vulgar al llatí. El mes de desembre de 1315 hi signa la seva darrera obra coneguda, Liber de maiori fine intelectus amoris et honoris. Degué morir molt poc després, bé en aquesta ciutat, bé a Mallorca, o bé a la travessia que les uneix. Ramon Llull està enterrat a l’església de Sant Francesc de la Ciutat de Mallorca.

Fet per: Rokeya Akhter.




dilluns, 15 d’abril del 2013

Nova professora

Avui ha estat el primer dia que començà la nova professora, Maria de Lluc.
Es jove i molt simpàtica, esper que sigui així tot el que queda de curs amb nosaltres i les altres classes.
Benvinguda Maria de part de
 MAREA!
 
Fet per Alba :D

dijous, 11 d’abril del 2013

Setmana

Avui en dia na Mònica, encara segueix amb nosaltres i el substitut o substituta no ha arribat. No sabem si serà un home o una dóna, però tothom vol que segueixi aquí, en l' institut i donant-nos classe. 
Diu que quan arribi el substitut, una setmana després deixaríem de fer el blog. A si que en molt poc de temps serà un adéu per tothom. Fins després gent!
             
Fet per: Alba

dilluns, 8 d’abril del 2013

Adéu Mònica!!!

Avui na  Mònica ens ha dit que se'n va a conselleria i que tindrem un substitut o substituta, encara no ho sabem.Tampoc sabem si continuarem amb el bloc!


De part de MAREA et desitgem que t'ho passis bé i que et desitgem el millor per a tu!
Cuida't! Adéu Mònica!



dimecres, 27 de març del 2013

Vacances 

Avui era el darrer dia de classe!!! Que bé!!! Ara toca descansar i gaudir amb la família en aquestes vacances de  pasqua!! 
El dia 8 d'abril tornam a classe,veniu amb moltes ganes de treballar!! 
M.A.R.E.A vos desitja  Bones Pasqües!!!

dimarts, 26 de març del 2013

Bon dia, avui tampoc hem fet classe perquè na Mònica segueix de viatge,esperem que els alumnes es portin bé i que s'ho estiguin passant molt bé!!! BON DIA A TOTS!!!